Срещу задържания за нападението над продавач на чорапи в Капана – бизнесмена Ивайло Пенов има подавани сигнали за нарушаване на нощната тишина и противоепидемичните мерки, научи GlasNews.bg.

Справка на прокуратурата сочи, че са му съставени четири акта по време на локдауна. Той е посещавал тайно работещо заведение и е приемал клиенти в обекта, който е стопанисвал въпреки забраните.

Мъжът се укриваше два дни от органите на реда, но беше задържан, а  прокуратурата му повдигна обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Във вторник Районният съд ще реши дали да остави задържания за постоянно в ареста. 

В същото време се появиха още жертви на нападение от собственика на заведението.

Към 9 часа сутринта на 22 май бригада на общинското предприятие „Чистота” почиствала квартал Капана в Пловдив. Жените твърдят, че към тях се приближил задържаният от полицията Ивайло Пенов.

„Към нас се приближи господинът и крещеше срещу жените. Не беше доволен от това как са почистили. Започна да ме блъска с цяло тяло, да крещи ударете ме, аз нищо не ви правя. Крещеше да сантиметър от лицето ми. Аз го помолих да спазва дистанция, но той продължи с нападките.”, разказа Евгения Арабаджиева - контрольор-качество в ОП „Чистота”. 

По думите на потърпевшите, вербалната агресия прераснала във физическа саморазправа. 

„Като ме обърна така, с юмрука опита да ме удари в лицето. Отдръпнах се в последния момент”, допълва Мария Маджарова, която е служител на ОП „Чистота”.

„В този момент още по-настървено скочи срещу мен. Опитах се да го изблъскам, но нямаше как. Той ме блъскаше 10-15 минути”, казва още Евгения Арабаджиева.

Жените са подали жалба в полицията. 

„Не може да има такива саморазправи и всеки да скача срещу всеки, както срещу Митко. Той е толкова кротко момче, от години го познават всички. И в един момент идва един господин, който си мисли, че му е позволено всичко и напада”, смята Арабаджиева.

Потърпевшите настояват за справедливо наказание за задържания мъж.

Бизнесменът от Капана набил и чистачка преди да посегне на Митко

И да се знае! Никой не може да посяга на талисманите на Пловдив

Прокуратурата обвини Пенов, който посегна на Митко Чорапа

Задържаха Ивайло Пенов заради побоя над Митко

Ивайло Пенов, яж чорапи!