Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов, получи 9-годишна ефективна присъда. Съдът прие, че престъплението е извършено по непредпазливост и го оправда по обвинението за умишлено убийство. Николов трябва да изтърпява присъдата си при първоначален общ режим и няма право да управлява кола за срок от 10 години. 

След като бъде приспадното времето на Николов в ареста, ще му останат още 8 години.

Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд-София. Съдът не измени мярката му за неотклонение и тя остава "домашен арест".

Припомняме, че прокуратурата поиска 15 години затвор за обвиняемия.

Пред магистратите първо тезата си обосноваха от държавното обвинение - а именно, че Кристиан Николов умишлено е причинил катастрофата на 19 април 2020 г. Според прокуратурата затова свидетелстват множеството експертизи, доказателства и разпити на свидетели.

По делото има данни, че подсъдимият редовно е употребявал наркотици, твърдят прокурорите, и посочват, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които подсъдимият е поръчвал дрогата. Според прокуратурата автотехническата експертиза ясно доказва, че се изключва версията за заспиване зад волана от Николов, тъй като траекторията на джипа на подсъдимия е щяла да се промени, а това не се е случило.

Експертизи по делото доказаха, че в кръвта на Кристиан Николов е имало три вида дрога.

Очаквайте подробности!