Териториалното отделение в Генерал Тошево при Районна прокуратура – Добрич, предаде на съд 46-годишен общински съветник за закана на убийство, лека телесна повреда, хулиганство и увреждане на чужда собственост, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Мъжът е общински съветник в Генерал Тошево и заема ръководна длъжност в Отдел „Закрила на детето“; не е криминално проявен или осъждан, гласи съобщението.

Общинският съветник е привлечен като обвиняем, че на 28 септември м.г. в района на градския парк в Генерал Тошево, след словесно спречкване с млад мъж, е отправил закана към него с думите: „Сега ще го убия този!“ След това обвиняемият е хванал младежа за врата и е започнал да го души, като го е изблъскал до вратата на автомобила му и го е притиснал към нея, продължавайки да го заплашва, казват от прокуратурата.

Потърпевшият не е съумял да се отбранява или да отблъсне нападателя. След намеса на свидетели общинският съветник е пуснал своя опонент, който е побързал да се качи в автомобила си и да го заключи. Последвала е нова вълна на агресия, при която обвиняемият е огънал ламарината на шофьорската врата.

След внасянето на обвинителен акт по делото то ще бъде насрочено за разглеждане в Районния съд.