Софийска градска прокуратура (СГП) привлече 39-годишния Радослав Трифонов като обвиняем за извършено престъпление.

В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане на Радослав към наказателна отговорност.

Трагедия! Почина 17-годишната Алекс, която бе блъсната от автобус

Припомняме, че инцидентът стана на пешеходна пътека на кръстовището между бул. "Царица Йоана" и "Петър Дертлиев" в столичния кв. "Люлин". 17-годишната Александра тръгнала да пресича. Първа вървяла тя, а зад нея майка й. Светело им зелено на светофара. По същото време обаче било зелено и за завиващия надясно рейс на градския транспорт.

Пострадалата Александра беше настанена в УМБАЛСМ „Пирогов“ с  диагноза „политравма“ – с опасност за живота, където на 24.01.2022 г. починала.

Радослав е нарушил правилата за движение по пътищата. „Когато преминаването на пешеходците през пешеходна пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът на пътно превозно средство е длъжен след подаване на сигнал, който му разрешава преминаването – да пропусне пешеходците, които все още се намират на пешеходната пътека“, напомнят от прокуратурата.

Разследването се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП.

В хода на разследването предстоят разпити на свидетели, назначаване на съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и извършването на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.

Шофьорът, прегазил 17-годишната Александра в София, не е бил пиян зад волана