Трима души са привлечени в качеството на обвиняеми по едно от делата по случая „8-те джуджета”, съобщават от прокуратурата. 

По наши източници става въпрос за Любена Павлова- бивша съпруга на следователя Петър Петров, известен като Петьо Еврото, Петър Петров и прокурора от закритата спецпрокуратура Д. Деянов.

 

ВСС получи доклад за "допуснати груби закононарушения" за Осемте джуджета

Според източници от разследването, Павлова и Деянов преди няколко дни са били уведомени за повдигането на обвинения срещу тях. Те са за противозаконно отнемане на златни монети, част от разследване на бившата спецпрокуратура. Материалите по делото  сочат, че водеща роля при кражбата на ценности от Явор Златанов, е имала именно Павлова.

Бившият й съпруг Петър Петров все още е в неизвестност и е обявен за издирване с Европейска заповед за арест.

Кристиян Христов, свързан с „Осемте джуджета", арестуван преди да разкрие всичко

Разследването на аферата „Осемте джуджета", което се води от Софийската градска прокуратура, е едно от делата, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов рестартира. Малко след като застана начело на държавното обвинение, разкри, че още преди три години прокурор от Върховната касационна прокуратура е установил груби нарушения и евентуални престъпления по случая, но ревизията му е била скрита от бившето ръководство на държавното обвинение.