След ужасното престъпление срещу Ажда, Добричкият районен съд наложи ограничителна заповед на насилника, който се опита да я запали жива и заплаши да я убие.

Заради посегателството, извършено на 24 март тази година, 29-годишният Денис няма право да я доближава на по-малко от 100 метра и да контактува с нея под каквато и да е форма.

В GlasNews.bg, разказахме за плашещото изстъпление на отхвърления мъж. Двамата живеели на семейни начала в Добрич, но впоследствие връзката им приключва.

В жалбата си до полицията Ажда  разказва, че проблемите й с мъжа започват от януари, когато му казва, че не желае повече да са заедно.

Следват тревожни месеци до датата на престъплението. Отхвърленият мъж започнал системно да я преследва и тормози.

На 5 февруари Денис в съобщение по месинджър директно й заявява, че брат й ще умре. Двамата живеят  в апартамент на „Жилфонд“, а мъжът  е болен и с намалена трудоспособност. 

Отхвърлен Ромео опита да запали момиче. Десетки искат да помогнат на гордата Ажда

Последното изстъпление на Денис било около около седем вечерта на ул. „Дунав“. Мъжът причаква Ажда зад ъгъл и започнал да я дърпа за ръката, удря я по главата с юмрук.

Младата жена се разкрещява, при което Денис изкарва едно шише и започва да я залива с нафта. Момичето успява да се измъкне от ръцете му и да избяга.

Следва сигнал в полицията, а впоследствие районният прокурор заяви, че е образувано досъдебно производство и  разследване по случая. Именно то завършва с присъда.

След престъплението обаче Денис  бил задържан, но след това освободен под парична гаранция от едва 500 лв.

Жителка на Добрич публикува емоционален пост в социалната мрежа, след като разбира за историята на младото момиче. В него жената споделя чувствата си след като разбира за плашещото изстъпление:

"Ажда! Някой чу ли за нея в новините? Тя е поредната жена в статистиката...

С Ажда живеем в един град! Не... В един квартал, в съседния блок! Ажда е на възраст колкото голямата ми дъщеря /може да е и по-малка!/. И наистина е горда, видях го! Такава и трябва да бъде, защото дениз-овци/не заслужава името му да е с главна буква!/ има много. И няма друг начин за оцеляване! Това, което се е случило на Ажда, може да се случи на всяко момиче, за съжаление статистиката го показва твърде красноречиво! Трудно се описват емоциите след прочитането на подобна статия, само майка би могла да разбере...

Ажда е късметлийка!!! Успяла е да каже СТОП, имала е СИЛА да го направи... Ажда е късметлийка!!! Попаднала е на читави работодатели!!! Ажда е късметлийка, дори и да не го знае на 100%... И дано не изкарат насилника Ажда... защото и тук статистиката е доста красноречива!"

Може само да се надяваме наказанията на институциите да стреснат насилниците, но и да се стремим да не допускаме с мълчание подобни истории да се развиват около нас.