По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура са осъдени 28-годишен мъж на година и 6 месеца затвор и 20-годишен мъж на година и 3 месеца „лишаване от свобода“  за извършени от тях грабежи през февруари и март. 

На 21.02.2021 г., около 20,48 часа, обвиняемите влезли в магазин в гр. София на  ул. „Ивайло“. Един от нападателите насочил носения от него пистолет срещу служителката в обекта, а след това я съборил на земята. През това време, съучастникът му насочил носения от него пистолет срещу касиерката, като ѝ казал: „Дай парите!“ и взел сумата от 230 лева от чекмедже, ползвано като каса в магазина.

Вечерта на 02.03.2021 г., двамата обвиняеми влезли в друг столичен магазин. Единият насочил пистолета си срещу служителката и взел касата на магазина и 60 лева, които били в нея. След това двамата избягали от мястото на престъплението.

От събраните в хода на разследването доказателства и разпити на свидетели е установено, че обвиняемите. при условията на продължавано престъпление, с две деяния са отнели чужди движими вещи, с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване.

Двамата обвиняеми са осъждани за други престъпления.

Апашите признали вината си и след споразумения, одобрени от Софийски районен съд, са осъдени на „лишаване от свобода“ за срок 1 година и 6 месеца и 1 година и 3 месеца при първоначален „общ“ режим.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.