Върховният Административен съд (ВАС) потвърди решение на Административния съд в Шумен, според което кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб е разходвал неправомерно средства от местния бюджет, става ясно от решение на съда.

ВАС потвърждава и установеното от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), която е постановила санкции спрямо Реджеб, че е разходвал неправомерно средства на общината, включително - в полза на местния футболен клуб, в чийто управителен съвет е бил синът му. Освен това той е уличен, че с общински средства са закупувани хранителни и други продукти в търговски обект, в който съдружници са синът му и друг негов роднина.

Решението на Върховния административен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. След постановлението на съда се очаква да последва заседание на Общинската избирателна комисия в Никола Козлево, която да се произнесе по случая и да предложи на местния Общински съвет да проведе избор за временно изпълняващ длъжността кмет на общината.

През миналата година, Административният съд в Шумен установи конфликт на интереси за кмета на Никола Козлево.