Апелативният съд в София остави в ареста Дилиян Георгиев от групата, в която е открит списък със заплашвани магистрати. Той заяви, че съвестта му е чиста, а информацията в списъците и флашките не е вярна.

Иван Гешев с разкрития за групата, заплашвала магистрати НА ЖИВО

В съдебната залата стана ясно, че при акция преди няколко дни в дома на Георгиев са намерени 121 грама бяло вещество и две флашки. Единият от защитниците на мъжа - Христо Ботев, заяви че е спорен начинът, по който е станало претърсването. „Става дума за порочна практика за поемни лица да бъдат ползвани курсанти от МВР”, е мнението му.

Откриха списък на заплашвани магистрати у обвиняеми от престъпна група

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи.

„Няма да позволя организираната престъпност да засяга интересите и сигурността както на народа, така и на магистрати и съдебни служители. Няма да позволя те да бъдат заплашвани, да и им се оказва натиск, още повече върху дами и майки”, подчерта главният прокурор Иван Гешев.

Разследването се води от Софийската градска прокуратура.