Обвиняемият за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишно момче в гр. Петрич остава в ареста. За извършването на деянието е привлечен 35-годишен мъж.

На този етап от образуваното досъдебно производство за извършено престъпление е установено, че пострадалият е 14-годишният М.Я. Момчето живеело с дядо си в махала в гр. Петрич. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче били против отношенията им.

На 18.06.2022 г. младежът бил на събор в с. Склаве. Там случайно срещнал бащата на ученичката, който бил със съпругата си и с дъщеря си. Мъжът го предупредил да не се занимава с нея, тъй като била малолетна.

Баща на бъдеща булка счупи главата на кандидат-жениха, едва не го уби

Вечерта около 23 ч. 14-годишният заедно със свои близки минавал покрай къщата на мъжа, който по това време бил в двора.

Спрели пред дома му, след което последвало отправяне на обиди от двете страни. Бащата на малолетното момиче със семейството си излязъл на улицата, носейки метална тръба. Вербалната агресия между опонентите прераснала в сбиване. Първоначално съпругата на обвиняемия и сестрата на младежа нападнали една друга. Веднага след това се намесил обвиняемият, като с метална тръба ударил непълнолетния по главата. От удара момчето паднало. Настанала паника, пристигнали на местопроизшествие съседи успели да разтърват участващите в инцидента.

Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение в гр. Петрич от свои близки. Направените изследвания са констатирали, че момчето е с полифрагментна фрактура на черепа. Впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в столицата.

Извършителят на деянието извършителят бил привлечен към наказателна отговорност и задържан.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Действията по разследването продължават.

Баща на бъдеща булка счупи главата на кандидат-жениха, едва не го уби