Прокурор Нели Тодорова поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” за 24-годишния Иван Ставрев, който нападна пловдивчанка в центъра на града. В подлез в центъра той нападнал жената, която с нищо не го провокирала, и я ритнал в крака. Пострадалата е подала жалба във Второ РПУ и полицаите са установили извършителя.

Този мъж нападна жена в Пловдив, издирват още негови жертви СНИМКА

Според държавното обвинение събраните доказателства сочат, че Ставрев е извършител на деянието, съобщи Trafficnews. Обвиняемият е многократно осъждан и затова трябва да бъде задържан под стража. За престъплението законът предвижда до 3 години лишаване от свобода. Адвокатът на обвиняемият Пламен Бонев не се съгласи с тезата на прокурор Тодорова и заяви, че една по-лека мярка би била по-адекватна. Според него няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

"Касае се за изключително леко престъпление, добави той. Да, аз не оправдавам неговата постъпка, но ние не знаем как е стигнал до тук и какво е в неговата душа.“ С тези думи адвокат Бонев помоли магистратите за по-лека мярка “подписка”.

Обвиняемият Ставрев  в последната си дума се оправда с изпития алкохол и липсата на работа: “Съжалявам за случката, не бях на себе си. Бях пийнал малко и бях отчаян от това, че не мога да си намеря работа. След като си намерих работа, този човек ми даде 20 лева, а работих 10 часа. Аз знам каква ще ми е мярката, но вие сте шефът, каквото решите. Аз съм си виновен, но само бутнах жената".

Съдът от своя страна реши да остави в ареста Ставрев. Според магистратите той може да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид криминалното му минало.

Въпросният млад мъж е известен и с няколко хулигански прояви в квартал Капана. В квартала е известен с агресивното си поведение.

Само преди седмици той извади нож тип пеперуда на собственик на ресторант и го заплаши, че „ще го коли“, както разказа пред нашата камера ресторантьорът в края на миналата седмица.