Съдът в Пловдив остави за постоянно 29-годишняят Цветомир Пенков, пребил жестоко майката на детето си – Ванеса. На влизане в залата мъжът заяви, че ще отговори на всички въпроси на журналистите след мярката.

Арестуваха мъжа, пребил жестоко Ванеса в Пловдив

По време на заседанието адвокатът му заяви, че той е бил задържан принудително, а следствието е прибързала с искането за общодържавно издирване, тъй като бил болен. Той представи медицински документ, за да докаже, но съдът не го прие, тъй като е обявен за общодържавно издирване на 16 януари, а медицинското му е от дата 18 януари, съобщи trafficnews.

Според прокурорът по делото има достатъчно доказателства, че именно Цветомир Пенко е извършител на тежкото престъпление, което предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. Той има висящи наказателни производства по сходни престъпления, като има реална опасност да се укрие или да извърши ново. Отделно той има два адреса, като е издирван няколко пъти и не е намиран на нито един от тях.

Повдигнаха обвинение на Цветомир, пребил жестоко Ванеса

Искането на адвоката бе той да бъде под домашен арест. Според него разследването е на много ранен етап и няма достатъчно доказателства за нанасянето на телесна повреда.

След решението Цветомир заяви пред репортерите:

„Аз не съм извършил нищо от това. Социалните искат да ми вземат детето”, каза обвиненият в бруталния побой.

24-годишната Ванеса бе приета по спешност в болница, след като стана жертва на побой. Тя е постъпила за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" с хематоми по цялото тяло и лице, счупени таз, крака и ребра. Първоначално пред медиците е поддържала версията, че нараняванията са заради падане по стълбите, но малко след това признала истината за домашното насилие, на което е подложена не за първи път. 

Във фаталния ден мъжът е оставил жена си в безпомощнна и кървяща, със счупен таз и бедро, и е избягал заедно с едногодишното им дете. Оставил го е при родителите си, които живеят във Видин и се скрил. Родителите на Ванеса са успели заедно с полицията да вземат детето, но твърдят, че Цветомир продължил да заплашва момичето.

Пенков остана около седмица след побоя на свобода, като през това време поства вулгарни шеги и различни постове във фейсбук профила си, дори публикува обява за секс услуги в alo.bg, като е дал номера на жената, която след нанесените травми, ще остане близо 2 месеца на легло.