Районен съд - Плвдив отложи делото срещу Георги Георгиев - обвинен , че е обезобразил 18- годишната Дебора с макетно ножче. Делото се гледа в Пловдив след като всички съдии от Стара Загора си направиха отвод. Двама прокурори от Районна прокуратура Стара Загора бяха в Пловдив за процеса.

Съдът обаче отложи делото за друга дата, защото адвокатите на обвиняемия Георги не се явиха на днешното заседание, защото единият има дело, а другия е сполетян от неочакван здравословен проблем. Адвокатът на Дебора, Симеон Даскалов, поиска от съда да бъде назначен нов служебен адвокат, за да не се изпадне в подобна ситуация и да не се протака процеса. Припомняме, че на предходното заседание делото  бе върнато на  Районна прокуратура – Стара Загора за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения в хода на досъдебното производство.  Сега пропуските по обвинителния акт са премахнати и всичко е наред, коментираха след заседанието от държавното обвинение, съобщи trafficnews.

Делото срещу младия мъж ще протече по общия ред, като ще бъдат изслушани множество свидетели и вещи лица. 

Дебора Михайлова е поискала 200 000 лева от Георги Георгиев за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. Желанието ѝ обаче не е било уважено от магистратите, за да не се затрудни производството.