Отсъстващ съдебен заседател отложи делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински, ескортирали Димитър Любенов. Той е обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин.

По делото днес трябваше да бъдат разпитани свидетели, като сред тях беше и самият Любенов. Съдията съобщи, че пет минути преди началото на процеса единият от съдебните заседатели се е обадил, че няма да се яви, без да да посочва ясна причина.

През май 2023 година Прокуратурата даде на съда двамата полицаи, станали известни след тежка катастрофа. При инцидента Любенов е карал с висока скорост и след употреба на забранени вещества. 

Освободиха от ареста Любенов, погубил французин на Околовръстното

Обвиняемият беше арестуван, а после стана ясно, че той е имал ескорт от полицаи, на които, по думите му, е платил 200 лева. Става дума за униформените Любка Гечева и Георги Малински, пише БТА.

Тогава Малински е обвинен, че като полицай е взел 200 лева, за да не спре Любенов да кара, а също и че не е съобщил за случая. Той ще отговаря и за това, че след като е видял катастрофата, не е съобщил за нея в дежурната част и не е оказал помощ.

Гечева беше дадена на съд за длъжностно престъпление и за това, че не е оказала първа помощ при инцидента на Околовръстното шосе. Тя няма обвинение за подкуп.

Обвиниха в три престъпления полицаи, свързани с катастрофата на Любенов

ВИДЕО показва Любенов и двама полицаи точно след катастрофата

Версията на Любенов: Полицаите са виновни за катастрофата

Полицайката, проверявана за катастрофата с Любенов, свързвана и с дилър? СНИМКИ