Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд пиян шофьор, предложил подкуп на полицаи, за да не го санкционират. Обвиняемият ще отговаря за действията си по още две обвинения. За шофиране под въздействие на алкохол, за това че е пречил на служителите на реда при проверката.

На 11 февруари 2021 г., около 3,30 часа сутринта, полицейски служители забелязали „Мерцедес“, управляван от Т.А., криволичещ по пътното платно.

Те включили звуковата и светлинна сигнализация на патрулната кола, за да спрат водача,  но той не се подчинил и продължил да се движи по съседните улици.

След като полицейският автомобил го изпреварил, водачът спрял. Той излязъл от колата и се подпрял на нея, за да не падне.

Обвиняемият признал, че е употребил алкохол и предложил на полицаите 50 лева, за да не го проверяват.

Служителите на МВР не взели парите, а незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Последвала проверка отчела 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание между тези за престъпленията, в които Т.А. е обвинен, е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева, като за шофирането в нетрезво състояние е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2000 лева.