Пловдивчанинът Калоян Кирилов се изправи вчера следобед пред Пловдивския районен съд с повдигнато обвинение, че е извършил психически и физически тормоз над бившата си приятелката си Ивана. Макар да отрича да е наранявал момичето, той изрази готовност да се признае за виновен само и само да сложи край на тази фатално завършила любовна сага.

Срещу Калоян е повдигнато обвинение за престъпление за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно, която се изразява в охлузвания и кръвонасядания по шията, гръдният кош и крайниците и контузия на корема.

Калоян е обвинен още и в това, че за периода месец август 2022 г. до септември 2022г. в условията на домашно насилие, системно е следил приятелката си посредством навлизане в нежелана комуникация с нея - търсел я на обществени места, пред дома й, обаждал й се по телефона, изпращал й съобщения по вайбър и месинджър.

Тъй като нямаше назначен адвокат делото нямаше как да се гледа днес, макар Калоян да искаше процесът срещу него да приключи възможно най-бързо. Той изрази готовност да сключи сделка с прокуратурата и да се признае за виновен, но това няма как да се случи без да има упълномощен защитник, съобщи trafficnews.

В съдебната зала стана ясно, че Ивана няма да предяви искове към него и споразумението ще бъде възможно още на следващото заседание. За него на мъжът ще бъде назначен служебен защитник.

Пред репортер на TrafficNews Калоян разказа, че възпитанието му не му позволява да посегне на жена. С Ивана били заедно около 8 месеца. Тя го е поканила да живеят заедно в апартамента си, който тогава е представлявал буквално „голи стени”. Тъй като разбирал от строителство той се заел да го ремонтира, защото виждал общо бъдеще с нея. Купил ѝ и айфон на изплащане на негово име. В последствие Ивана поискала да се разделят защото вече нямала чувства към него и той се изнесъл. След време започнал да я търси, тъй като все още изплащал телефона, който тя използвала.

„Не съм я бил, но искам делото да приключи бързо и затова съм готов на споразумение”, допълни още той.

Следващото заседание е насрочено за 28 септември.