Лекарка осъди община Пловдив за пътен инцидент в стърчаща  улична шахта в района около ул. "Сава Муткуров", където се правеха ремонти по Водния проект. На 20 април м. г. жената карала двете си деца на училище, когато при удар в съоръжението резервоарът се спукал, цялото гориво изтекло и тя се изплашила да не се взриви.

Колата подскочила, синът й си ударил главата и всички много се изплашили. Седмици след това тя не можела да спи, била разсеяна и не можела да се концентрира в работата си, която е отговорна - жената е очен хирург.

Има опасност да се увредят или унищожат доказателства от катастрофата на Семерджиев СНИМКИ

Искът срещу градската управа е за заплащането на щетите по колата от 843 лв. и за обезщетение за психическите травми от 4000 лв. В хода на делото пред Районния съд в Пловдив от общината се опитали да докажат, че улицата е била затворена заради ремонтните дейности и жената въобще не е трябвало да влиза с колата си там, но не успели, информира "24 часа". Така в крайна сметка ремонтът на автомобила ще трябва да бъде платен от общинския бюджет, а компенсацията за преживения стрес е определена на 3000 лв. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

През пролетта на 2021 г. в района имаше много инциденти заради ремонтите особено на ул. "Луда Яна".

Припомнете си някои от произшествията на въпросната улица:

Поредната жертва на Водния проект в Пловдив! СНИМКИ

Кола спука картер на пловдивската улица "Луда Яна" СНИМКИ

Пловдивчанката, пропаднала в шахта, напът да остане и без работа! Къде е Общината?