Продължават разпитите по делото за убийството на 33-годишната Евгения Владимирова, чието тяло беше открито в куфар край Перник. В съдебната зала бяха разпитани приятелки на жената. Стана ясно отново, че Евгения е искала да се разведе със съпруга си около година преди убийството.

Близките на убитата Евгения искат доживотен затвор за мъжа и свекъра ѝ

„Евгения е споделяла за проблеми. Преди пандемията понякога е казвала, че се карат. Не е конкретизирала. Основно казваше, че той е ревнив. Знам, че се е опитвал да чете чатове в телефона ѝ. А по време на пандемията, проблемите се увеличават. Станал е обсебен от нея. Не искал да излиза без нея“, каза една от разпитаните. 

По думите им тя е споделила през юни 2021 г., че има и паралелна връзка с мъж, с който се вижда един или два пъти в седмицата, съобщи БТВ.

Как се стигна до жестокото убийство на Евгения? Говорят психолозите пред GlasNews - I част

За убийството на жената са обвинени съпругът ѝ и баща му, който се предполага, че му е бил съучастник. В залата една от приятелките изчита и чат с обвиняемия Орлин Владимиров. Съобщенията са от деня след изчезването на Евгения. В него приятелката на убитата жена няколко пъти предлага да помогне с контакти на познат в ГДБОП, но Орлин отказва с претекст, че вече се работи по случая. 

В залата стана ясно още, че телефонът на Евгения е бил изхвърлен в близост до спортна зала. Намерил го е случаен минувач, който също беше разпитан днес. Пред съда той каза, че първото нещо, което е направил, е да изхвърли сим картата, а след това занесъл устройството да го отключат, за да може да го използва.

Как се стигна до жестокото убийство на Евгения? Говорят психолозите пред GlasNews - II част