На 11.04.2024 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече в качеството на обвиняем Б.Г., на 45 г. Срещу него се води бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство.

Обвинението е за това, че на 10.04.2024 г. в гр. Пловдив, надлез „Родопи“, лицето е извършило непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание същите се отличавали с изключителни дързост и цинизъм.

Побеснял пловдивчанин грозно ругае шофьорка и чупи огледалото на джипа й ВИДЕО

Деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Шкода“. За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР на 10.04.2024 г. На 11.04.2024 г. след като е бил привлечен в качеството на обвиняем е бил задържан и за срок до 72 часа по НПК с постановление на наблюдаващия прокурор.

От видео, споделено в социалната мрежа Facebook, става ясно, че мъжът псува и крещи на снимащата го шофьорка. Гневът му е толкова силен, че в един момент от вербални закани той преминава към физически действия. След като приключва с наказателната акция, мъжът тръгва към собствения си автомобил с регистрационен номер РВ5513ТС, от който излиза жена, а в кадър се чува: Ти нормална ли си? - въпрос, зададен към потърпевшата шофьорка, която преди това предупреждава мъжа, че е "на живо".

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Установиха мъжа, трошил колата на шофьорка в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава и други две бързи производства за извършено пътно хулиганство на амтомагистрала "Тракия" на 10 април 2024 г. Към момента се провеждат активни процесуално-следствени действия за установяване на фактическата обстановка. След събирането на необходимите доказателства за изясняване на случая РП-Пловдив ще уведоми за предприетите от наблюдаващия прокурор действия.