Днес, 25 септември 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Борислав Динков, на 19 г., и Валентин Динков, на 19 г.

Двамата са предадени на съд за това, че на 20.07.2023 г. – 21.07.2023 г., в с. Цалапица, обл. Пловдив,  в съучастие като извършители, са спомогнали Рангел Бизюрев, на 30 г., извършил на 20.07.2023 г. в с. Цалапица умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване чрез осигуряване на средства и превоз и прикриване на следите от извършеното деяние.

Обвиняемите не са се споразумели с Рангел Бизюрев за тези си действия преди извършване на самото деяние. 

Майката на убития Митко: Близнаците са отишли на море с колите, които са участвали в престъплението

Двамата обвиняеми са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.  

Разследването по отношение на Рангел Бизюрев продължава за извършено убийство, квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив. За установяването и задържането му е издадена Европейска заповед за арест, за която към момента няма данни да е изпълнена.

Близнаците от Цалапица да бъдат съдени по друг член! СНИМКИ