Жители на Цалапица блокираха отново пътя Пловдив-Пазарджик до кръговото на Орта хан с искане за справедливи присъди след жестокото  убийство на  Димитър Малинов. Движението бе спряно за близо час и половина, а близките на убитото момче скандираха „Убийците в затвора” и „Няма да мълчим”.

Майката на Митко също присъства на протеста и изброи хронологично какво се е случило след убийството и какви според нея са пропуските на властите, предаде TrafficNews.bg. Тя заяви, че близнаците са отишли на море заедно с родителите си веднага след убийството и са били именно с колите, с които е извършено престъплението, а от полицията много са се забавили докато ги арестуват.

Припомняме, че заподозреният за убиец на Митко Рангел Бизюрев все още е в неизвестност. Той се издирва с Европейска заповед за арест в продължение на месеци. Баба му изрази притеснение, че той може вече да не е жив. Призова го да се прибере в България.

Искам да е жив и да се предаде ВИДЕО

Жителите на Цалапица са категорични, че протестите ще продължат всеки четвъртък и неделя, докато не бъде заловен соченият за убиец Димитър Бизюрев.

Цалапица настоя за справедливост! Майката на Митко разкри за съобщения на Бизюрев ВИДЕО