Прокуратурата и полицията дадоха подробности на брифинг по разследването на тежкото криминално престъпление - двойното убийство, извършено в землището на с. Лозен.

При извършен оглед и претърсване в Бургас на заподозрения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител. У него са намерени и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха от прокуратурата.

Назначена е биологична експертиза, която да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняеми има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие.

Първи снимки на арестувания за двойното убийство до София

Съмненията за чадър над заподозрения за двойното убийство трябва да се проверят

Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвиняемия автомобил.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства, посочват от прокуратурата.

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за срок до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".  Обвиняемият 34-годишен мъж е дал подробности за това как е извършил двете убийства край Лозен. 

"Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство - мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви заместник главният секретар на МВР Живко Коцев.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил умишлено убийство през април 2022 година. За това престъпление вече е освободено ръководството на Осмо районно полицейско управление в София, съобщи Живко Коцев, който посочи, че е снето доверието от началника на РПУ-то. 

През май 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда по хулигански подбуди. Поради факта, че към този конкретен момент той не е бил осъждан, законът задължава съда в Несебър да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи административно наказание - глоба от 1000 лева, стана ясно от брифинга.