Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди за побоя, който хотелиер нанесе на служител на „Общинска охрана“.

Както GlasNews съобщи на 16 март 2023 г., в гр. Пловдив, около 20,30 ч.,на ул. „Съборна“, водач на лек автомобил поискал да бъде пропуснат през бариерата, за да влезе на територията на „Старинен Пловдив“. Служителят на „Общинска охрана“ не го е допуснал, понеже не е представил книжен образец или телефонна резервация за хотел, каквито са изискванията. След като собственикът на хотела Борис Христов бил уведомен, че не се допуска негов клиент, той отишъл на мястото и нанесъл няколко удара в лицето на охранителя. 

Пловдивски хотелиер преби общински охранител

Подаден e бил сигнал в Четвърто РУ на МВР, гр. Пловдив. Незабавно е бил изпратен полицейски екип и извършителят е бил установен и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

Пострадалият е бил откаран за преглед в болница. По бързото производство се извършват активни действия по разследването  - разпити на свидетели, назначена е медицинска експертиза  и др.