Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване за причиняване на телесна повреда на жена по начин, особено мъчителен за пострадалата, съобщиха от прокуратурата.

Малко преди 19 часа вчера, 26 юли, на телефона за спешни случаи е получен сигнал за пострадала жена в района на хотел на благоевградската улица „Ветрен“. В сигнала е посочено, че жената е лежала на земята, а над нея стоял мъж, който размахвал пистолет, както и че същият е напуснал мястото с лек автомобил „Фолксваген“. Минути по-късно е постъпил сигнал от друг гражданин за скандал на улица „Дойран“, съседна на улица „Ветрен“, с участието на агресивен мъж, който е държал еърсофт пистолет.

Мъж стреля с пистолет по младо момиче

Пристигналите на място полицейски служители са установили лицето. От направена справка е видно, че мъжът е криминално проявен и осъждан за кражба и за шофиране след употреба на алкохол, посочват от прокуратурата.

По информация на очевидци между него и пострадалата жена имало конфликт. Той я преследвал и произвел изстрел с носенето от него оръжие. Изстреляното топче причинило нараняване на крака на пострадалата. След преглед в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград е настанена в отделение по ортопедия в болнично заведение без опасност за живота, съобщават още от прокуратурата.

По указание на дежурен прокурор в Районна прокуратура - Благоевград е образувано досъдебно производство за извършеното престъпно деяние. С протокол мъжът е предал въздушен пистолет, марка и модел „Smith & Wesson“- Springfield, с пълнител, съдържащ 10 броя метални топчета.

В хода на разследването е установено, че мъжът и пострадалата жена са живели на семейни начала от няколко години, през който период многократно са се разделяли. При поредното напускане на жилището от страна на жената спорът прераснал в сбиване, което продължило и на улицата. Произведеният изстрел е от въздушен пистолет със сачми.

От Районна прокуратура – Благоевград съобщават още, че се изясняват всички обстоятелства по случая.