Образувано е досъдебно производство за хулигански действия във връзка с разпространения клип, на който едно лице е поставено в ролята на куче и е развеждано на каишка в търговски център. Това обяви Петър Петров, районен кмет на Пловдив. Припомняме, че след случая последваха арести на участниците - Тодор Огнянов- Куката, Петко Атанасов- Чеченеца и Данаил Йорданов - Емили Тротинетката.

Пострадалото лице със специални образователни потребности е на 20 години. На общ познат на Емили Тротинетката, Чеченеца и Куката, които публикуват клипове в социалните мрежи и YouTube, е било възложено да намери лесно податливо на манипулации лице, което да бъде убедено да изиграе ролята на куче. Човекът започва чрез съобщения във Фейсбук и обаждания по телефона да увещава момчето да се съгласи да се срещне с неговите приятели. То е знаело, че тримата снимат клипове и са известни онлайн, но отказва неколкократно.

След клипа с Емили, Чеченеца и Куката: КЗД се самосезира по случая

"Въпреки това общия познат продължава настойчиво до го убеждава колко е хубаво да се запознае с тези лица и че може да бъде известен като тях. Възползвайки се от добротата му, той успява да го придума да се срещне с три лица, които в последствие бяха задържани. Убедили го, че ще стане страхотно известен и не трябва да се притеснява. Казват му, че ще бъде в ролята на куче и ще му хвърлят предмети, които да донася, да лае и накрая да им подаде лапа", обясни още прокурорът.

Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до 5 години. Двама от обвиняемите са осъждани и реабилитирани. Тримата ще бъдат задържани за 72 часа. 

Чеченеца е съден за грабеж, Тошо Куката в рамките на две години има присъди за три грабежа и закана за убийство. И двамата са реабилитирани. 

Зам. директорът на полицията комисар Радослав Начев разкри подробни за задържането. Емили, която живее в София, е отказала да се яви и е била намерена и задържана от столичната полиция. 

"Това са фактите до този момент. Обръщам се за пореден път към родителите - внимавайте какво гледат вашите деца, внимавайте какви инфлуенсъри следват. Често попадат на лоши примери" апелира Районният прокурор на Пловдив. 

Очаквайте още подробности!

Майката на Куката: В Тик Ток всичко е разрешено, излъчват много по-скандални неща