Пускат под парична гаранция от 1000 лв. шофьора, прегазил дете в Лясковец. Водачът имал книжка едва от 3 месеца, уточниха от прокуратурата.

Зад волана е 31-годишен треньор по футбол и фитнес инструктор. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Свидетел на инцидента на катастрофата разказва, че с кола е преминавал кръстовището и се е чул силен удар и набиване на спирачки. Емилия Жилиева обясни, че е спирала колите след трагедията.

Шофьор помете дете с колело, уби го

"Не мога да кажа колко часът е било, защото се прибирахме със съпруга ми от Горна Оряховица. Почти отминахме кръстовището и на следващата отсечка чухме силен удар и набиване на спирачки. Видяхме детето, че е на тротоара с колелото. Аз хукнах от колата без телефон, без нищо и започнах да спирам движението. Участъкът е тъмен, а по това време е час пик“, казва Емилия.

Учител по физическо е шофьорът, блъснал и убил дете в Лясковец

Инцидентът стана в центъра на Лясковец в район без улично осветление до пешеходна пътека.

"От три години има решение на Общинския съвет, което кметът Ивелина Гецова не изпълнява. За подмяна на уличното осветление с по-ефективно, за осветяване на пешеходните пътеки и за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки. Нищо не беше изпълнено", заяви общинският съветник Тодор Тодоров.

Хората от Лясковец излизат довечера на протест и винят за инцидента с убитото дете управата на града. 

"За мен основната грешка е в организацията на движението по улицата, градът е неосветен, маркировката е неадекватна", коментира един от жителите на Лясковец за БНР. 

Снимка: Здравка Маслянкова