Некролог на жив и здрав съдия е бил разлепен по стълбовете около сградата на Софийския районен съд на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“. Става дума за съдията Станислав Седефчев, като на некролога явно нарочно фамилията му е написана „Серефчев“.

Некролозите на живия съдия са предадени от съда на Софийската районна прокуратура. Тя е образувала досъдебно производство за хулиганство, отличаващо се с цинизъм, съобщиха от прокуратурата за bTV.

Те са разпоредили на четвърто РПУ на МВР изземването на записите от камерите в района, за да се съберат необходимите доказателство по случая.

От Софийския районен съд пък съобщават, че съдия Станислав Седефчев е в добро здраве и заседанията на неговия състав продължават по график.

Това не е първият случай, в който се използва фалшиви некролози на живи магистрати.

Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на сградата на Висшия съдебен съвет. Имаше подобен случай и с адвокат Ирен Савова.

През 2019 г. пък беше задържан Михаил Стефанов от Стара Загора, който надраска и се опита да скъса некролог на починал следовател, залепен на сградата на закрития Специализиран наказателен съд.

Снимка: news.lex.bg