Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Рангел Бизюрев. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица умишлено е убил Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Конвоираха Рангел Бизюрев в Пловдив! СНИМКИ+ВИДЕО

Обвиняемият беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември 2023 г. той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март 2024 г. Бизюрев беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив предяви лично горепосоченото обвинение на Рангел Бизюрев и той беше разпитан в това си качество. Бизюрев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и е внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Очаква се Окръжен съд да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярката за неотклонение задържане под стража спрямо обвинения в 17:00 часа днес.

Очаквайте подробности!

Първи думи на майката на Митко след екстрадирането на Рангел Бизюрев ВИДЕО

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО