30 жители от рамската махала на село Конуш се озоваха на разпит в полицията по подозрение, че са продали гласа си на изборите на 4 април. Те обаче твърдят, че това не отговаря на истината.

"За някакъв си списък, направен от някаква партия? Ние нямаме нищо общо. Поне да ни бяха дали пари, но не са", настояват хората.

Имената на73-годишния Стоян и 75-годишната Султана са в списък изготвен от жена на име Антоанета. Това станало около 10 дни преди изборите. Тя им обещала пари, за да гласуват, но така и не казала за кого.

"Една жена дойде, носеше тетрадка и каза: "Напишете си имената, ще ви дам 20 лв.", споделя Стоян Илиев пред Bulgaria ON AIR.

"Никой не ми е казал за кого да гласувам. То и тя не знае и ние не знаем. Нито сме видели пари, нито сме взели. Който е взел парите, той си знае", коментира свой ред Султана Илиева.

Антоанета живее през няколко къщи. Жената се показва няколко пъти на прозореца, но така и не излезе от дома си, за да коментира изборните машинации.

В неделя тя също е била разпитвана от полицаи. Съседите й настояват, че жената просто се записала в тетрадка, изготвяна обаче от мъж от село Татарево.