Съдът в Кралство Дания е одобрил молбата на българските власти за екстрадицията на Рангел Бизюрев, сочен за физическия убиец на Димитър Малинов от Цалапица. Това потвърди за TrafficNews окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. „Информацията за решението на датския съд е получена днес, но то не е окончателно, тъй като може да бъде обжалвано на втора инстанция”, поясни още Христева. Към момента няма информация дали на Бизюрев са повдигнати обвинения в Дания за фалшивите документи, с които беше заловен.

Вижте момента, в който маскираният пали бръснарницата в Пловдив ВИДЕО

По-рано днес в Районен съд – Пловдив за пореден ден беше отложено делото срещи близнаците Динкови, които са с повдигнати обвинения за лично укривателство. Екстрадицията на Рангел Бизюрев и разпитът му в България са от изключително голямо значение за хода на делото и разкриването на обективната истина около престъплението. Според близките на Митко Динкови не са укриватели, а съучастници в убийството.

Следващата дата по делото срещу близнаците е 26 февруари, като до тогава се очаква Бизюрев да бъде предаден на българските власти. Към момента Динкова остават в ареста до началото на процеса.

Страховито! Деца гонят момче в София, искат му парите

Днес адвокат Званчева пожела те да бъдат пуснати с по-лека мярка за неотклонение, защото не са лица с обществена опасност. Тя добави, че не биха се укрили или извършили друго престъпление.

“Тази мярка за неотклонение се превръща в репресия”, каза адвокатката.

Съдия Боян Кюртов обаче потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража” на двамата близнаци. Близките на Митко продължават да искат и нов следствен експеримент. Това обаче зависи от показанията на обвинения за убийството Рангел Бизюрев.

Магистратите заявиха, че следващата дата е последна възможност да се осигури разпитът на Бизюрев.