Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Йордан Григоров. Спрямо него е повдигнато обвинение, че на 14.03.2024 г. умишлено е умъртвил майка си – престъпление по чл. 116 ал.1 т.3 вр. чл. 115 ал.1 от Наказателния кодекс.

„Поводът е някак много малозначителен, нагледно всичко зависи от неговата нагласа и психическото му състояние. Има различни показания по делото, фрапиращи конфликти в миналото на този етап не са установени.” Това поясни Борис Михов, който е наблюдаващ прокурор по делото за убийството на 54-годишната Тодорка Вакрилова, която беше убита от собствения си син в квартал „Съдийски”.

Григоров има предходно психично заболяване, със затихвания и проведени лечения, но към момента психичното му състояние ще бъде изяснено от резултата на експертизата. По думите на обвинението 31-годишният мъж признал за убийството пред полицаите и е обяснил механизма на престъплението. Вакрилова е починала от притискане на на гръдния кош и шията, съобщи trafficnews.

Убийство в Пловдив!

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдът намери, че макар делото да се намира в сравнително ранен етап на разследване, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия Йордан Григоров, към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Според съседи жената е била много добра, жизнена, усмихната и работлива. Синът й Григоров има висше образование и бил служител на Агенцията по заетостта, работил е в транспортна компания и в момента е управител на фирма "GBS 21". Той не е бил комуникативен човек.

Вижте мъжа, задържан за убийството на майка си СНИМКА

Съдът прецени, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.