Съдът остави в ареста Адриан Антонов, обвинен за трагедията на "Сливница".

Прокуратурата поиска задържането под стража на Адриан Антонов, като изтъкна, че той е карал със 100 км/ч и не е направил опит да спре, карал е в тъмната част на деня и деянието му е общественоопасно.

Съдът прие да разглежда три характеристики - от класната на Адриан от 122-ро училище "Георги Измирлиев" в София, по местоживеене и от църква, в която Адриан свири на китара.

Адвокатът на момчето ще оспорва искането за мярка за неотклонение задържане под стража.

Сватба са готвели Ани и Явор, пометени на пешеходна пътека в София ВИДЕО

На влизане в съдебната зала Адриан каза, че съжалява за стореното, информира БНТ. Не коментира какво си спомня от фаталната нощ.

Софийският градски съд гледа мярката на 18-годишния шофьор, прегазил двама младежи на столичния булевард "Сливница". Адриан Антонов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека вследствие на движение с несъобразена скорост.

Кошмарна катастрофа в София! СНИМКИ

В началния етап на разследването вече са събрани доказателства, че в нощта на 7 срещу 8 май Адриан е нарушил правилата за движение по пътищата, като движейки се с несъобразена скорост не е пропуснал пресичащите на пешеходна пътека Ани и Явор, като така е причинил тяхната смърт.

Кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор, причинил смъртта им, са отрицателни.