Софийска градска прокуратура даде на съд строителен инженер за инцидент в парламента през 2018 година. От държавното обвинение посочват, че Ангел Митев ще отговаря за причинена смърт по непредпазливост поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Според разследването през 2016 г. било учредено гражданско дружество за ремонт и преустройство на зала „Света София“ в пленарна зала в сградата на Народното събрание (НС). Става дума за сградата на бившия Партиен дом.

След като бил сключен договор за ремонта на обекта, Митев бил определен за технически ръководител. Той е с квалификация на строителен инженер по конструкции и промишлени, жилищни и обществени сгради.

Един от охранителите на обекта бил 25-годишният Даниел Тасев. На 6 юли 2018 г. следобед той се явил на работа съгласно утвърдения график. Вечерта влязъл сам в строителния обект през входа откъм вътрешния двор на НС. Отишъл до отвор за монтаж на вентилационна решетка. Съоръжението не било обозначено като опасно.

Младежът седнал върху шахтата. В един момент тялото му се отклонило наляво през вертикалния отвор за монтаж към хоризонталния отвор в плочата. За да възстанови равновесието си Даниел се завъртял надясно, опитал да се хване, но не успял и паднал през отвора за монтаж и отвора в плочата.

От падането момчето получило няколко тежки травми, които довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, от която на място настъпила смъртта му.