Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 48-годишната Мария Димитрова. Тя е предадена на съд за това, че на 30.06.2021 г. в гр. Пловдив на бул. „Пещерско шосе“, при управление на лек автомобил, марка „Волво“, е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на 31-годишната Петя, довела до разстройство на здравето й – престъпление по чл. 342, ал. 3 буква „Б“пр. 1вр. ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.

На 30 юни 2021 г. Мария Димитрова посетила магазини в гр. Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул „Пещерско шосе“. По това време Петя А. се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, Димитрова  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намалява скоростта. Там се намирала Петя и в този момент Димитрова я блъснала с автомобила си.

От удара пострадалата се превъртяла и паднала на тротоара Димитрова продължила движението си още няколко метра и спряла.  Тя се приближила към пострадалата пешеходка, като към нея тръгнал и друг свидетел на катастрофата. Обвиняемата му казала да не я пипа, тъй като е „нефилим“ т.е. човек без душа.

Двете жени не се познавали. Водачката на автомобила е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди. В хода на разследването е изготвена комплексна съдебно-психиатрична експертиза, от чието заключение е видно, че обвиняемата не страда от психично заболяване.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.