"Аз днес няма да правя театър и да късам своята оставка. Тази роля отива на г-н Гешев". Това заяви Борислав Сарафов по време на своето изявление пред медии. Според него главният прокурор е направил днес заявка за влизане в политиката и призова ВСС да предприеме необходимите мерки за неговото отстраняване.

„Страхувам се за живота си, да не се окажа внезапно убит. Искам да се  обърна се към Крум Зарков , искам да ми бъде осигурена охрана, за да може още днес да бъда защитен. Защото познавам Гешев и се страхувам за своя живот. До днес водих спокоен живот, но това вече няма да е възможно, познава методите на Гешев”, каза още той.

Борисов с първи думи след изявлението на Гешев ВИДЕО


„Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължение, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата.

"Г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост. Той смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да е друг не притежава нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България. Тя е институцията на гражданите, не негова лична, а служителите ѝ не са негови слуги", каза той.

Главният прокурор показа оставката си и я скъса ВИДЕО

Главният прокурор Иван Гешев обяви сутринта, че ще иска оставката на заместника си Борислав Сарафов, който е и директор на Националната следствена служба. 

Гешев обвини Сарафов, че е принудил апелативният прокурор на София Радослав Димов да напише декларация, с която иска оставката на главния прокурор. 

Тодоров: Изглежда, че Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата