Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 18-годишния младеж, нанесъл побой над майка си и баба си. Това съобщи съобщи наблюдаващият прокурор Нено Димов.

Известно е, че на 1 и 2.08.2023 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление се заканил с убийство на другиго – на баба му, на 66 г., и на майка му, на 38 г., и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Деянията са извършени при условията на домашно насилие - при системно психическо насилие.

Спрямо него е повдигнато обвинение и за това, че на 2 август 2023 г. в гр. Пловдив е причинил лека телесна повреда на повече от едно лице – на майка му и на баба му, като им причинил болка и страдание без разстройство за здравето. Деянието е извършено в условията на домашно насилие - при системно упражняване на психическо насилие. 

Наблюдаващият прокурор Нено Димов

18-годишен преби майка си и баба си

Установено е, че на 1 август 2023 г. между обвиняемия, майка му и баба му възникнал конфликт, по време на който той започнал да буйства и се заканил с убийство на майка си и баба си. Поводът за спора била отправена забележка към младежа, че се прибирал късно вкъщи. След конфликта пострадалите напуснали жилището, а също така и 18-годишният младеж. Няколко часа по-късно двете жени се върнали, но не допуснали обвиняемия в жилището, защото се страхували от него. На следващи ден – 2 август 2023 г., младежът се прибрал и проявил агресия към близките си, защото не бил допуснат да нощува в дома си. Той отново се заканил с убийство на двете жени, ударил майка си в гръдния кош с вентилатор и проявил насилие спрямо баба си, като с ръката я стискал за рамото, а също така й нанесъл удар с крак по тялото.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.