Столичанинът с лексуса, който преследва и заплашва пловдивчанин на бул. "Шести септември" в сряда, вече е с присъда. 56-годишният Георги Бъйров призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата. Срещу него бяха повдигнати две обвинения - за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство, като за това той ще получи 1 година и 6 месеца условно с 3 години и 6 месеца изпитателен срок. Книжката на Бъйров е взета за срок от 1 година и 6 месеца.

Мъж размахва пистолет и удря шофьор на метри от районно управление в Пловдив

Мъжът бе арестуван след публикация в TrafficNews, придружена с видоматериал. В близост до районно управление в Пловдив, водачът на джип „Лексус” извърши непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред. 

По думи на очевидци, малко преди мъжът да насочи пистолета си и да удари няколко пъти друг участник в движението, е имало гонка по целия бул. „6-ти септември”. Агресивният шофьор на джип "Лексус" със софийска регистрация - CВ2465НВ е преследвал малката пловдивска кола и е размахвал оръжието през прозореца, заплашвайки другия водач да спре.

Задържаха за 72 часа мъжа, размахвал пистолет и удрял шофьор в Пловдив

Шофьорът на пловдивската кола се опитал да направи обратен завой и да избегне преследвача си, но без успех. Водачът на лексуса го е засякъл и спрял целия трафик, след това е слязъл от автомобила си с оръжие в ръка, доближил се до пловдивската кола и започнал агресивно да удря  шофьора й и да заплашва с оръжието.  След  тази ситуация, виновникът се качил в автомобила си и изчезнал. 

Неприличен жест причина за агресията на пътя в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство 56- годишния мъж. Само за няколко часа извършителят на деянието е бил установен от служители на ОД на МВР – Пловдив и задържан за срок до 72 часа. Срещу него бе образувано дело по бързото производство и днес той вече е с присъда.