Районната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа жената, обвинена в измама за 267 000 лева, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас. Обвинението е за това, че жената е въвела в заблуждение други две жени, представляващи две търговски дружества, като им причинила вреда в размер на 267 000 лева.

Измамата е осъществена в периода март - април 2022 година. Престъплението е осъществено при условията на продължавано престъпление, а нанесената вреда е в особено големи размери и съставлява особено тежък случай, уточниха от обвинението.

Според прокуратурата, по време на разследването е установено, че обвиняемата е използвала чуждо име и се е представяла за служител на търговско дружество, занимаващо се със спедиторска дейност, в което не е работела.

Задържаха жена за тлъста измама за над 260 000 лева

Посредством транспортна борса с обвиняемата, в качеството й на представител на спедиторското дружество, в което тя не е работила, бил осъществяван контакт от страна на други спедиторски дружества. Жената се е договаряла с другите спедитори да урежда превоз на товари, да получава заплащане от страна на изпращачите, което да превежда към пострадалите спедиторски дружества. Те от своя страна заплащали на транспортни фирми за извършения превоз.

След като получила сумите от изпращачите на товари /общо 267 000 лева/, обвиняемата, вместо да ги изплати на спедиторските дружества, с които имала отношение, ги задържала.

Предстои Районната прокуратура в Сливен да внесе в съда искане за налагане на обвиняемата на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".