Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършва разследване за умишлено убийство на 53 - годишен мъж в гр. Първомай – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Установено е, че  53-годишният мъж е бил прострелян два пъти с ловна пушка в областта на главата и на гърдите, в резултат на което е починал от раните си.  Малко по-късно извършителят – 80-годишен мъж, се е явил лично в РУ на МВР – Първомай, където е предал оръжието - ловна пушка, с което е извършил престъплението, и е бил задържан. 

Според първоначалната информация, огласена от окръжния прокурор Ваня Христева, до убийството се е стигнало след имуществен спор, който касае рентата на земята. По-възрастният мъж е стрелял 2 пъти – по главата и тялото на жертвата си, като простреляният е издъхнал на място.

Двамата мъже са с чисто криминално минало и неосъждани – изтъкна Васил Костадинов, зам.-дир. на ОДП-Пловдив. Пушката на мъжа е законно регистрирана. Все още текат следствени действия. По неофициална информация възрастният мъж се казва Благой Цветилов, а жертвата му – Димитър Иванов. Извършителят е задържан за 72 часа, като в понеделник прокуратурата вероятно ще му повдигне обвинение за умишлено убийство.

84-годишен уби арендатор в Първомай

Припомняме, Цветилов застреля своя съгражданин Димитър Иванов с ловна пушка в главата.

53-годишната жертва е бил арендатор на земи, а по информация на медиата ни се грижел и за земите на убиеца си. Двамата имали спор, в основата на който са били неуредено имуществени отношения, поясни наблюдаващия прокурор Ваня Христова. Те обаче имали чисто съдебно минало, не били криминално проявени.

По информация на Trafficnews обаче, това не е първият случай, в който той прекрачва закона. Нападателят е имал друго подобно провинение в миналото – преди години, когато се е изграждала жп линия в района, Благой е стрелял по земеделски грейдер, навлязъл в ябълковата му градина. Тогава не е имало пострадали, а само счупено стъкло на машината.

Ваня Христова допълни, че информацията, известна до момента, е оскъдна. Текат процесуално-следствени действия. Извършват се претърсвания и изземвания. Предстои да бъде внесена мярка на неотклонение задържане под стража.

Мястото, където е извършено убийстото: