На три месеца "условно" с три години изпитателен срок е осъдена депутатката от "Продължаваме Промяната" Рена Стефанова. Тя се е признала за виновна и е сключила споразумение със Софийска градска прокуратура за пътен инцидент, при който е пострадала пешеходка.

Главният прокурор иска свалянето на имунитета на депутат от ПП

Освен това Стефанова е наказана и с "лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 3 месеца, съобщават от държавното обвинение. 

Пътният инцидент става в деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември. Стефанова прави ляв завой по ул. „Одрин“, на кръстовището с бул. „Тодор Александров“, нарушавайки правилата за движение по пътищата, блъска пешеходка. На пострадалата й е причинена средна телесна повреда.

"Съдът счете, че определеното на обвиняемата наказание „лишаване от свобода“ за срок от три месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от три години, и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от три месеца, е съответно на обществената опасност на деянието и дееца и е в съответствие със закона и морала. Определението на съда е окончателно", съобщават от Софийски градски съд.