Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на трима привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщиха от прокуратурата.

Сутеньорите бяха задържани на 27-ми ноември в София при полицейска операция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура и обвинени за това, че от началото на 2015 г. до задържането им са набирали и склонявали жени за предоставяне на сексуални услуги.

Акция на ГДБОП в София! Разбиха престъпна група за сексуални услуги

Всяка от жертвите им е била уговаряна да предоставя до 16 вида масажи с "щастлив край" в нает от групата апартамент в столицата.

В зависимост от вида услуга жените получавали между 20 и 100 лева. По-голямата част от придобитите средства оставали за тримата обвиняеми.

По досъдебното производство са установени и разпитани като свидетели голям брой от жертвите на сексуална експлоатация, снети са обяснения и от други свидетели на престъпната дейност, в т.ч. от собственика на апартамента – пенсионер от София.

В хода на действията по разследването в ползвания за развратни действия апартамент, както и в жилища и автомобили на участниците в групата, са намерени и иззети тефтери със записки, лаптоп с карта за фотоапарат, таблет, телефони и други доказателства.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.