Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски районен съд за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Васил Михайлов, който е привлечен към наказателна отговорност за три деяния.

Първоначално 18-годишният мъж бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 09.04.2022 г. около 04,00 часа в близост до детска площадка в гр. Перник, е нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на момиче, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Днес, 16.06.2022 г., обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 11.06.2022 г. около 14,00 часа в близост до заведение в гр. Перник, е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на бившия футболист на Миньор (Перник) Румен Андонов, вследствие на което му причинил телесна повреда. Като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор ще поиска съдът да наложи на Васил Михайлов най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ предвид това, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност и това, че има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. 

Бащата на побойника от Перник го изгонил от дома си

Пострадалите от прокурорския син се скатаха, скова ги страх