Страх лозе пази - нито един от зверски пребитите от Михайлов-младши не присъства пред сградата на Общината в Перник днес.

Днес жители на Перник, които настояват за справедливост и отговорно отношение от страна на Прокуратурата, излязоха на мирна демонстрация. Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора, но от страх потърпевшите не подавали жалби, също от страх потърпевши не присъстваха и на днешната демонстрация пред Общината. Появиха се само съпругата и дъщерята на бившия футболист на „Миньор”-Перник - Румен Андонов, който е един от пребитите.

"Това са хората, които дойдоха публично да подкрепят подетата битка срещу безнаказаното насилие и бездействието на институциите в града ни. 40-50 човека. След десетките обаждания по телефон и съобщения, в които всички ни поздравяват за смелостта, в които изказват гордостта си от активната ни позиция, в които заявяват подкрепа и предлагат помощ, днес само 50-тина човека излязоха от зоната си на комфорт и се изправиха срещу насилието.", споделя съпругата на Андонов. 

„При всяко задържане Васил Михайлов е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел, защото баща му го е изгонил. Има слухове, че е биел и родителя си”, разказва още Марияна Николова, жената на бившия футболист на „Миньор”-Перник.

Бащата на побойника от Перник го изгонил от дома си

Междувременно жителите на Перник подозират, че 18-годишният Васил Михайлов, заподозрян за побой над футболния треньор Румен Андонов, отново е на свобода. По непотвърдена информация на GlasNews.bg, хулиганът е бил засечен снощи из улиците на Перник, а от прокуратурата вчера съобщиха, че 18-годишният Васил Михайлов е задържан за 72 часа.

"Двама души се обадиха и казаха, че е видян вечерта на свобода", съобщи още снощи пред GlasNews.bg съпругата на Андонов - Марияна Николова.

По думите й хората продължават да се страхуват и да говорят за всички случаи на насилие.

Окръжният прокурор на Перник Галина Андонова обяви пред bTV, че информация по случая вече ще дава Софийската градска прокуратура, която е поела разследването. Тя призова перничани да подават сигнали, ако имат такива.

Снимки: Fox Georgiev

Всички прокурори в Перник си направиха самоотвод, защото задържаният и след това освободен за случая е син на прокурор от града – Бисер Михайлов.

„Да, син е на наш колега, но е пълнолетен и не живеят в едно домакинство. Нямам информация за оказано давление“, коментира Антова.

Според кмета на Перник Станислав Владимиров пък хората са придобили кураж да разказват за случаите на насилие, след като е дадена гласност на един от тях.

Кметът на Перник изригна срещу невиждания уличен тормоз!

Прочетете още по темата: 

Безнаказаният бияч: В полицията в Перник късали жалбите срещу прокурорския син!

Цял Перник пропищя от прокурорски син! Бие и се снима ВИДЕО 18+

Биячът от Перник: Тези видеа сигурно са монтаж, те не са доказателство в съда