Ростислав Савов 47г.,  и италианците Пабло Реа, 42г. и Антонио Мачиочи 67 г. бяха доведени под стража в Окръжен съд Пловдив, където предстои да бъдат гледани мерките им за неотклонение. Тримата бяха задържани при спецакция на МВР и ДАНС на 22 юни на бул. "Марица" в Пловдив. Те са обвинени в данъчни измами и пране на пари, припомня TrafficNews.bg.

До момента е установено, че двамата италиански граждани всеки месец превеждали в българска банка голяма сума пари. След това посещавали България, за да изтеглят парите и ги предоставяли на Савов. С получената сума той закупувал трюфели от районите на  Разград и Шумен.

 

Акция в Пловдив! Почерня от полиция, има задържани СНИМКИ


Впоследствие Савов ги изнасял с бусове в Италия. Цялата дейност не е била осчетоводена и декларирана пред данъчните служби в България. По този начин е нанесена вреда на държавния бюджет.

Престъпната схема е установена след проведени действия на служители от ТД ДАНС, гр. Пловдив, и отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. Поискано е било съдействия от Евроджъст и италианските правоохранителни органи. 

Откраднаха лъскав джип от двор, заснеха посегателството ВИДЕО+СНИМКИ