Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, изпратено по компетентност от Окръжна прокуратура-Пловдив, и образувано за извършено престъпление по чл. 294, ал. 1 от Наказателния кодекс – лично укривателство.

Видно от материалите по делото са били установени две лица –Валентин Динков и Борислав Динков, близнаци на 19 г., които са спомогнали Рангел Бизюрев, на 30 г., извършил убийство с особена жестокост, да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително.

В Цалапица: Само днес протестът бе мирен, ще се борим докрай за справедливост!

Установено е, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, Рангел Бизюрев умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост. След извършване на убийството Валентин Динков и Борислав Динков са извършили действия по укриване на трупа на 24-годишния мъж с цел да бъде възпрепятствано наказателното преследване по отношение Рангел Бизюрев. Събраните до момента доказателства сочат, че двамата не са се уговорили Бизюрев предварително за това. Понастоящем близнаците са задържани за срок от 24 часа, съгласно Закона за МВР.

Извършват се активни действия по разследването, за които допълнително ще бъде изнесена информация от Районна прокуратура-Пловдив.   

Версия: Димитър е убит заради пари

Ето го мъжа, издирван във връзка с убийството на Димитър СНИМКА

Замесени ли са и други хора в жестокото убийство на Димитър?