В сряда в окръжния съд в Пазарджик с разпоредително заседание ще започне наказателно дело срещу 43-годишният полицейски служител от сектор БОП Владимир Панайотов за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя.

Бащата на прегазеното дете в Братаница: Едно дете не струва 5000 лева, случаят ще се потули

На 19 юли,м.г., той блъсна и уби със служебен автомобил 7-годишно момиченце на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница. Според обвинителният акт на окръжната прокуратура в Пазарджик към момента на инцидента Панайотов е шофирил служебна "Шкода" с не по-малко от 73.30 км/ч. в населено място при ограничение от 50 км/час. Освен това той се е движил в лявата лента за движение на пътя, т.к. в дясната автомобилите се движели с ниска скорост, или спирали, заради пешеходна пътека, по която преминавали две деца.

Кола на МВР блъсна и уби 8-годишно момиченце в Пазарджишко

На около 40 метра от пешеходната пътека полицейският служител видял децата, но поради високата скорост на движение не успял да спре и блъснал 7-годишната М.С. Детето изхвърчало напред и наляво и паднало на пътното платно. Според медицинската експертиза момиченцето е починало от тежка гръбначно-мозъчна и опорно-двигателна травма. Направените, след инцидента, тестове за алкохол и наркотици на полицая са отрицателни.

Полицаят, убил дете на пешеходна пътека, е изпреварвал две коли СНИМКИ

Свидетелството на Владимир Панайотов за управление на МПС е отнето, а спрямо него е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Поставиха „легнали полицаи" край пешеходна пътека, на която бе прегазена 8-годишната Мони

Близки на прегазеното дете от полицай блокираха път в Пазарджишко

Докато погребваха момиченцето в Братаница, пуснаха от ареста полицая, който я уби

Пореден ден на протести в Братаница, където полицай прегази дете