Полицаят, който блъсна и уби дете край Пазарджик, излиза на свобода срещу 5 хиляди лева гаранция. Това е решено по-рано днес, точно когато бе и погребението на 8-годишното момиченце от Братаница. Както е известно, униформеният е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на детето при нарушаване на правилата за движение по пътя. 

Припомняме, че инцидентът стана в понеделник около 12 :00 часа. 42 - годишният служител на сектор „БОП“-Пазарджик, при управление на служебен лек автомобил, марка „Шкода“, на сектор „БОП“ към отдел Централен Южен при ГД „БОП“ МВР,  като е нарушил Закона за движение по пътищата, и на пешеходна пътека, по непредпазливост  е причинил смъртта на 8-годишно момиче.

И в момента по досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия  - разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени автотехническа и съдебномедицински експертизи, изискани документи и др.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е бил подаден към 11,40 часа на 19 юли 2021 г. На място са пристигнали полицейски екипи. Полицаят е бил тестван с техническо средство за алкохол и наркотици, като резултатите от двете проби са отрицателни. Той е дал и кръвна проба за изследване. 

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“  в размер на 5 000 лева. Действията по разследването продължават.

Трагедията в Братаница: Спазени са изискванията за безопасност

Свидетели на инцидента в Братаница твърдят, че линейката се е забавила