Дни след трагедията с Алекс, пометена от автобус на светофар, и починала от травмите си в "Пирогов", остават куп въпроси, които търсят своя отговор.

Светофарът е светил зелено, момичето е било с майка си, пресичало е на кръстовище в столицата. Шофьорът ли не я е видял, или е зла беда? Тепърва следствие, съд и прокуратура, ще говорят, но какво е ясно до сега.

В злополучния ден, 21-ви януари, 17-годишната Александра тръгнала да пресича на пешеходна пътека на кръстовището между бул. "Царица Йоана" и "Петър Дертлиев" в столичния кв. "Люлин".

Първа вървяла тя, а зад нея майка й. Светело им зелено на светофара. По същото време обаче било зелено и за завиващия надясно рейс на градския транспорт.

Автобус помете 17-годишно момиче в София

"Установено е, че шофьорът е преминал на зелено и се е движел с бавна скорост. Не е имало никой на зебрата. Детето е било пометено от задната част на автобуса. Проверява се как и защо се е стигнало до там", обясняват разследващи пред "Телеграф".

Щом чул удар, шофьорът - 38-годишният Радослав Трифонов, веднага спрял. Останал шокиран, виждайки падналото на земята дете. Незабавно на мястото е изпратена линейка и полиция.

Още тогава Радослав е бил разпитан, докато майката на Александра била в пълен шок и с нея тепърва ще се работи, тъй като тя е била пряк очевидец на инцидента.

При падането след удара Александра си ударила тила в бордюр. Аутопсията обаче не е била категорична, дали през нея е минала задната двойна гума на рейса. Затова и гумата ще бъде изследвана, както ще се назначат още експертизи за причината за смъртта на момичето.

Пробата за алкохол на шофьора е била отрицателна, а проверката е показала, че той няма други инциденти на пътя. Единственото, което е записано като нарушение, е да паркира неправилно преди 5 години, за което е бил санкциониран административно.

Шофьорът, прегазил 17-годишната Александра в София, не е бил пиян. Разследват случая

Води се разследване и ако се окаже, че той има вина за случая с прегазеното момиче, ще бъде задържан. Към момента обаче все още се събират доказателства, за да се сглоби цялата картина на злощастния инцидент.

Според една от хипотезите на разследващите - ученичката е гледала в телефона си, според друга се е разсеяла и е гледала встрани, трета версия е, че е възможно детето да се е спънало. Все още обаче причините се изясняват.

Почти веднага след като Александра Нинова беше откарана в "Пирогов", започна невиждана вълна на съпричастност, като стотици хора дариха кръв – животът й да бъде спасен. Лекарите направиха всичко възможно, но смъртта се оказа по-силна.

Трагедия! Почина 17-годишната Алекс, която бе блъсната от автобус