Петима младежи са задържани за нанасяне на побой над палестински гражданин и кражба на сумата от около 6000 лева. Това събщиха от ОДМВР - Бургас. Случаят е от 18 юли т.г. около 16.00 часа.

В Районно управление - Поморие е получено съобщение от 25-годишен палестински гражданин с хуманитарен статут, живеещ постоянно в София за това, че му е нанесен побой и му е ограбена чантичка с банкноти евро и български левове, равностойни на сумата от 6 000 лв.

Деянието извършили негови познати в купето на лек автомобил "Опел Астра" с временен номер, пътуващ от Поморие за Бургас, в близост до местността Разсадника край Поморие. Автомобилът е спрян в близост до бензиностанция "Петрол" на входа на Бургас, като в него са установени петима младежи от София на възраст от 18 до 20 години. В автомобила са намерени и иззети банкноти левове, евро и румънски леи, както и мъжка кожена чантичка.

Младежите са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.