По неофициална информация братът и бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов са се предали в СДВР във вторник следобед. Те се издирваха след стрелбата на бензиностанция на Околовръстното шосе в столицата. При нападението бяха ранени двама души.

Йомов е задържан. Пред униформените той казал, че снощи на бензиностанцията между него и брат му и непознати за тях хора възникнал конфликт. По-късно в разправията се включил и баща му, който стрелял, твърдят източници, цитирани от Нова.

В първите часове след стрелбата играчът на "армейците" заяви пред сайта на ЦСКА, че не е замесен в престъплението и е вкъщи, жив и здрав. По-късно обаче стана ясно, че е присъствал на екшъна. Дали ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно.

ОБНОВЕНА: След проведени разпити с цел изясняване на съпричастността им към престъплението, извършено снощи в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, братът и бащата на Георги Йомов са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, съобщиха от МВР.

Издирваният брат на Йомов:

Стана ясно кой е единият от простреляните на бензиностанция в София* СНИМКИ

Стрелба в София! Има простреляни СНИМКИ

Йомов все пак е задържан! Издирват брат му и баща му за стрелбата в София

Йомов пред ЦСКА: Жив и здрав съм, нямам нищо общо с престрелката!Футболистът твърди, че е дал своя автомобил на брат си

Извършват обиск в дома на Йомови